Menakur

Ingredienser

FAKTA

Skjermbilde 2023-09-06 kl. 09.56.16

Unik sammansättning

Under klimakteriet kan kvinnor uppleva problem som värmevallningar och nattliga svettningar. Hos vissa kvinnor kan besvären vara av sådan karaktär att de påverkar den allmänna livskvaliteten. Problemen orsakas av minskad östrogenproduktion. Behandling med östrogenpreparat minskar symtomen, men är också förknippad med flera möjliga biverkningar (blodproppar, bröstcancer), speciellt vid långtidsbehandling.

Användningen av växtöstrogen (fytoöstrogener) har därför blivit ett populärt alternativ för klimakteriebesvär hos kvinnor. Växtöstrogener är samlingsnamnet för naturliga, kemiska föreningar från växter som har strukturell likhet med östrogener. Källor till fytoöstrogener inkluderar soja, rödklöver och linfrö.

Menakur innehåller 100% naturliga ingredienser som ger näringsstöd genom klimakteriet. Ett naturligt alternativ till artificiellt östrogen. Passar även veganer 🌿

Röd klöver

Menakur innehåller extrakt av rödklöver. Rödklöver är en bra källa till naturliga växtöstrogener, även kallade fytoöstrogener. Isoflavonerna utgör en viktig undergrupp av fytoöstrogenerna och har fått betydelse för god livskvalitet och välbefinnande under klimakteriet.

Linfröextrakt

Menakur innehåller även linfröextrakt. Linfrön är rika på lignaner, som är en av de viktigaste källorna till fytoöstrogen.

Sojaböna

Menakur innehåller extrakt från sojabönor. Många av de potentiella hälsoeffekterna du hittar i sojabönor är kopplade till de isoflavoner som finns i sojabönan. Isoflavoner är en typ av fytoöstrogener som liknar det östrogen som människan producerar. Tillskott med isoflavoner kan ha en gynnsam effekt på besvär relaterade till kvinnors klimakteriet.

Alfalfa (alfalfa)

Menakur innehåller Alfalfa (Blålusern), som är en spannmålsväxt med långa traditioner. Namnet alfalfa är arabiskt och betyder "fader till alla födslar". I öst har alfalfa använts i tusentals år mot matsmältningsproblem. I väst har alfalfa använts mer som en ingrediens som kan ha en möjlig dämpande effekt på värmevallningar under klimakteriet, samt ge ny energi.

Tranbär

Menakur innehåller även tranbär. Tranbär är en källa till C-vitamin som bidrar till en normal funktion av immunförsvaret, ökar kroppens förmåga att ta upp järn och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Tranbär har också ett högt innehåll av kostfiber som är bra för matsmältningen.

overgangsalder-rodklover

Magnesium

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning, vilket de flesta upplever under klimakteriet. Fler kvinnor upplever också försvagade skelett och utveckling av benskörhet, och magnesium hjälper därför också genom att bidra till att underhålla normala ben.

Kalcium och D-vitamin

Menakur innehåller kalcium och vitamin D. Kalcium och vitamin D hjälper till att minska förlusten av benmineraler hos kvinnor efter klimakteriet. Låg bentäthet är en riskfaktor för benfrakturer till följd av osteoporos. Kalcium är nödvändigt för att upprätthålla normala skelett och bidrar även till normal muskelfunktion.

Vitamin B6

Menakur innehåller vitamin B6 som bidrar till immunsystemets normala funktion. Vitamin B6 hjälper också till att minska trötthet och utmattning, samt bidrar till att reglera hormonell aktivitet.

Riboflavin

Menakur innehåller riboflavin som bidrar till att bibehålla normal hud och underhåll av normal syn.

Biotin

Menakur innehåller biotin som bidrar till att bibehålla normalt hår och underhåll av normal hud. Biotin bidrar också till normal psykologisk funktion.

Niacin

Menakur innehåller niacin som hjälper till att minska trötthet och utmattning. Niacin bidrar också till att underhålla normal hud.

GRATIS FRAKT (1)
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh