Menakur

Magasinet

halsbränna

Är halsbränna ett vanligt problem under klimakteriet?

Halsbränna eller gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) kan vara ett vanligt problem under klimakteriet. Hormonella förändringar, särskilt minskningen av östrogen, kan påverka mag- och tarmfunktionen. Detta kan leda till avslappning av den nedre esofagusfinktern (LES), ventilen som separerar matstrupen från magsäcken, vilket gör att maginnehållet kan komma upp i matstrupen och orsaka halsbränna. Dessutom kan även andra faktorer som stress, kostförändringar och minskad fysisk aktivitet under klimakteriet bidra till uppkomsten av halsbränna.

sexlust, vaginal torrhet, slemhinnor, minskad libido

Vaginal torrhet eller minskad libido? Här är våra tips

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv, men det kan också påverka den sexuella hälsan på olika sätt. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och att utforska möjliga lösningar för att upprätthålla ett hälsosamt och tillfredsställande sexliv. Här är några vanliga utmaningar och lösningar relaterade till sexuell hälsa under klimakteriet

muskel- och ledvärk

Menakur: Naturlig lösning för muskel- och ledvärk

Muskelvärk och ledvärk är vanliga besvär som många upplever, särskilt kvinnor i klimakteriet. Dessa smärtor kan vara invalidiserande och avsevärt påverka livskvaliteten. Lyckligtvis finns det naturliga lösningar som kan hjälpa till att lindra besvären. Menakur, ett norskt utvecklat kosttillskott, är en sådan lösning som kan hjälpa dig att hantera smärta i muskler och leder på ett skonsamt sätt.

Växtöstrogener, fytoöstrogener

Östrogentillskott och fytoöstrogener: Naturliga alternativ för klimakteriet

Klimakteriet är en fas som för många kvinnor med sig en rad hormonella förändringar och obehagliga symtom. Bland de vanligaste symtomen är värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem. För att hantera dessa problem söker många kvinnor östrogentillskott som ett sätt att balansera hormonnivåer och lindra symtom. Men det finns också ett växande antal kvinnor som utforskar naturliga alternativ som fytoöstrogener, även kända som växtöstrogener. Låt oss utforska hur dessa två tillvägagångssätt fungerar och fördelarna med att inkludera fytoöstrogener som ett alternativ för kvinnor i klimakteriet.

hormonbalans klimakteriet

Hormonbalans: Vitamin B6 är nyckeln

Vitamin B6, även känt som pyridoxin, är en viktig del av B-vitaminfamiljen som spelar flera avgörande roller i kroppen, inklusive att reglera hormoner, stödja nervsystemet och främja metaboliska processer. Detta vattenlösliga vitamin erbjuder ett antal hälsofördelar och är särskilt viktigt för kvinnor i klimakteriet.

Kvinnor över 65 år kan fortsätta med hormonbehandling

I en färsk studie som presenteras på Forskning.no får vi nya insikter om användningen av hormonbehandling hos kvinnor över 65 år. Traditionellt har oro för långvarig hormonbehandling hos äldre kvinnor kopplats till en ökad risk för bröstcancer och hjärtsjukdomar. Men resultaten från denna studie tyder på att hormonbehandling kan vara säker och fördelaktig för kvinnor i denna åldersgrupp.

Hormonbehandling i klimakteriet: Fördelar och risker

Klimakteriet är en naturlig fas i kvinnors liv, men det kan föra med sig en rad obehagliga symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, sömnproblem, humörsvängningar och torrhet i slidan. För många kvinnor kan hormonbehandling vara ett effektivt sätt att lindra dessa symtom, men det är viktigt att noga överväga både fördelar och risker med sådan behandling.

Ge plats för kommunikation: Det är inte pinsamt att säga ifrån

Att vara extra irriterad under klimakteriet är en realitet för många kvinnor, men det betyder inte att vi måste bära bördan ensamma. I ett ärligt och öppet samtal delar en kvinna med sig av sina reflektioner om att hantera dessa känslor och behovet av att kommunicera dem till omgivningen.

Fysisk aktivitet: Nyckeln till välbefinnande under klimakteriet

Klimakteriet är en fas i livet som medför fysiska och känslomässiga förändringar. Medan vissa kvinnor kan uppleva obehag och utmaningar i samband med denna period, har forskning visat att regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att lindra symtom och förbättra livskvaliteten.

GRATIS FRAKT (1)

Menakur till HALVA PRISET!

Utvecklat för att hjälpa kvinnor genom klimakteriet. För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Hormontillskott är helt normalt bland kvinnor

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv, men för vissa kan det leda till obehagliga symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem. För att lindra dessa besvär väljer många kvinnor hormontillskott. Men hur vanligt är det egentligen att ta hormontillskott under klimakteriet bland kvinnor i Skandinavien?

Mental hälsa under klimakteriet

Klimakteriet är inte bara en fysisk övergångsfas i en kvinnas liv, utan det kan också vara en tid med betydande utmaningar för hennes psykiska hälsa. Hormonella förändringar i kombination med andra faktorer som livsförändringar kan bidra till en ökad risk för ångest, depression och stress. Här tittar vi närmare på hur kvinnor kan hantera dessa psykiska utmaningar under klimakteriet.

Progesteronbrist under klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där reproduktiva hormonnivåer gradvis börjar sjunka. Progesteronbrist är en vanlig företeelse under denna period och kan leda till en rad symtom som påverkar kvinnors livskvalitet. Det är viktigt att förstå orsakerna till progesteronbrist i klimakteriet och de tillgängliga behandlingsalternativen för att hantera dessa symtom effektivt.

Prematur menopause – kan inträffa redan i 20-årsåldern

Tidig ovariesvikt (ovariesvikt) kallas även för tidig ovarieinsufficiens eller prematur klimakteriet och är nedsatt eller förlorad funktion i äggstockarna hos kvinnor under 40 år. Det handlar om symtom som klimakteriet, menstruationsbortfall, värmevallningar, torra och ömma slemhinnor i slidan med mera.

Påskaktiviteter med övergångsbesvär

Påsken är en tid för att njuta av naturen, åka på fjällturer, åka skidor och delta i olika utomhusaktiviteter. För många norrmän är detta en efterlängtad tid att njuta av frisk luft och natursköna omgivningar. Tyvärr kan förväntade glädjeämnen och aktiviteter vid påsk vara en utmaning för kvinnor i klimakteriet.

Linfrö: En naturlig skatt under klimakteriet

Linfrö, utvunnet från linväxten (Linum usitatissimum), har länge värderats för sina näringsmässiga fördelar och hälsofrämjande egenskaper. Dessa små frön är rika på näringsämnen och nyttiga växtföreningar och har använts i århundraden för allt från att främja matsmältningshälsa till att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Menakur erfarenheter: Läs våra kunders berättelser

Menakur har länge varit ett pålitligt namn inom näringstillskott för kvinnor i klimakteriet, och tusentals kvinnor över hela Skandinavien svär vid produktens effektivitet och tillförlitlighet. Med en stark närvaro på både den norska och svenska marknaden har Menakur etablerat sig som ledande inom branschen, med över 169 000 sålda förpackningar de senaste åren.

Biotin: Nyckeln till frisk hud, hår och normala slemhinnor

Biotin, även känt som vitamin B7 eller vitamin H, spelar en avgörande roll för att upprätthålla frisk hud, hår, naglar och slemhinnor, samt stödja ämnesomsättningen och nervsystemet. Detta vattenlösliga vitamin är nödvändigt för flera biologiska processer i kroppen och erbjuder ett antal hälsofördelar.

Håravfall hos kvinnor i klimakteriet

Klimakteriet är en tid av stora förändringar i en kvinnas kropp, och håravfall är ett vanligt problem som många kvinnor möter under denna fas av livet. Även om håravfall ofta förknippas med män och åldrande, påverkar det också många kvinnor, särskilt under klimakteriet. Låt oss utforska orsakerna till håravfall hos kvinnor i klimakteriet och vad som kan göras för att hantera det.

Osteoporos i klimakteriet

Osteoporos, även känd som osteoporos, är ett tillstånd som påverkar benen och gör dem ömtåliga och mer benägna att gå sönder. Kvinnor i klimakteriet löper särskild risk att utveckla osteoporos på grund av hormonella förändringar och andra faktorer. Låt oss utforska varför osteoporos uppstår i klimakteriet, riskfaktorerna och hur man förhindrar detta tillstånd.

Rödklöver för klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv, men den kan också åtföljas av en rad obehagliga symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem. Under denna period kan kosttillskott som innehåller rödklöver vara ett värdefullt bidrag till kvinnors hälsa och välbefinnande.

Magnesium: Före, under och efter klimakteriet

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler, och spelar en avgörande roll i en rad biokemiska processer. Dess betydelse blir särskilt uppenbar för kvinnor i olika skeden av livet, inklusive före, under och efter klimakteriet.

Perimenopause: Tidig klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där äggstockarna gradvis slutar producera östrogen och progesteron, vilket leder till slutet av menstruationscykeln. Men klimakteriet kan komma inte bara som en plötslig övergång utan också som en gradvis process som kallas perimenopaus. Perimenopausen, som vanligtvis börjar på 40-talet, kan pågå i flera år innan klimakteriet faktiskt inträffar, och det är viktigt att förstå dess symtom, effekter och hur man bäst hanterar dem.

Muskelmassans funktion under klimakteriet

En av de mindre diskuterade aspekterna av klimakteriet är minskningen av muskelmassa och styrka. Det är dock viktigt att förstå vikten av muskelmassa i denna fas av livet, varför den minskar och hur man bevarar den för att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil.

Kvinnodagen: En hyllning till kvinnor över hela världen

Varje år den 8 mars firar världen kvinnodagen, en dag tillägnad att hedra kvinnors prestationer, kämpa för jämställdhet och främja kvinnors rättigheter. Internationella kvinnodagen är en påminnelse om kvinnors kamp genom historien och en möjlighet att reflektera över framtida utmaningar och möjligheter.

Klimakteriet: Är det fortfarande tabu?

Klimakteriet – en fas i livet som ofta diskuteras i det tysta och bakom stängda dörrar. Det är dags att bryta ner tabun och ändra vår attityd om detta naturfenomen som påverkar miljontals kvinnor världen över.

Kvinnor vill ha mer information om klimakteriet

Klimakteriet är ofta ett ämne som inte får tillräcklig uppmärksamhet och information. Även om det är en fas som påverkar varje kvinna på ett eller annat sätt, har det saknats öppenhet och diskussion kring ämnet. Nu, mer än någonsin, är kvinnor ivriga att lära sig och förstå mer om klimakteriet och dess inverkan på deras liv och hälsa.

Klimakteriet på arbetsplatsen

Klimakteriet är en naturlig fas i livet som kvinnor går igenom när de når en viss ålder, men det är tyvärr ett ämne som ofta förbises i arbetslivet. I det här inlägget tittar vi närmare på hur klimakteriet påverkar kvinnor i arbetslivet och varför det är viktigt att öka medvetenheten och stödet kring detta ämne.

Svenskt vinterglädje: Klimakteriet behöver inte sätta stopp för det roliga!

I Sverige är vinterlovet en tid fylld av mysiga stunder i stugan, vinteraktiviteter i snön och långa skidturer i vackra omgivningar. Den svenska vintern är en tid för glädje och gemenskap, men för kvinnor som går igenom klimakteriet kan den också medföra utmaningar som kan göra det svårt att njuta av allt som vintern har att erbjuda.

Östrogenbrist i övergångsåldern

Övergångsåldern är en naturlig del av livet för kvinnor och markerar övergången från reproduktiv till icke-reproduktiv fas. Under denna period, som vanligtvis inträffar i medelåldern, kan kvinnor uppleva en rad fysiska och emotionella förändringar på grund av minskade östrogennivåer i kroppen.