Klimakteriet på arbetsplatsen

arbetsplatsen

Klimakteriet är en naturlig fas i livet som kvinnor går igenom när de når en viss ålder, men det är tyvärr ett ämne som ofta förbises i arbetslivet. I det här inlägget tittar vi närmare på hur klimakteriet påverkar kvinnor i arbetslivet och varför det är viktigt att öka medvetenheten och stödet kring detta ämne.

Effekten av symptomen

Symtomen som följer med klimakteriet kan vara utmanande, särskilt när det gäller att upprätthålla produktivitet och välbefinnande på jobbet. De vanligaste symtomen som drabbar individer på jobbet är ångest, hjärndimma och trötthet. Dessa symtom kan leda till bristande självförtroende i både personligt och yrkesliv. Uppgifter och ansvar som tidigare inte var ett hinder kan plötsligt verka överväldigande och skrämmande.

Organisationsförmågan kan försämras av hjärndimma och minnesförlust, medan trötthet och sömnproblem kan ha stor inverkan på punktlighet, prestation och uthållighet i arbetet. Fysiska symtom som värmevallningar, kraftiga och oväntade mens och behovet av att kissa ofta och snabbt kan vara pinsamt och obekvämt, särskilt på arbetsplatsen.

Forskningen säger

Om man tittar på effekterna i större skala, visade en Newson Health Research and Education-undersökning av över 3 800 kvinnor att 99 % beskrev peri/klimakteriet som en negativ inverkan på deras arbete. Hela 59 % hade tagit ledigt från arbetet på grund av symtomen och 18 % hade tagit ledigt mer än 8 veckor.

Undersökningen visade också att 21 % av de tillfrågade inte sökte befordran på grund av sina symtom, 18 % minskade sina timmar och 12 % sa upp sig från sin roll på grund av de negativa effekterna av klimakteriet. Tyvärr gav inte arbetsplatserna något stöd till 59 % av de som besvarade undersökningen.

I många organisationer är mer än 50 % av arbetsstyrkan kvinnor, vissa arbetsgivare, såsom NHS, har 76,7 % kvinnlig personal, och över hälften av den totala arbetsstyrkan är kvinnor i typisk per-/menopausal ålder. En undersökning av NHS-personal, utförd av Newson Health Menopause Society, fann att 82 % av dessa kvinnor sa att de upplevde både fysiska och psykiska symtom som påverkade deras liv.

Klimakteriet är ett stort problem för många människor som bör lösas så snabbt som möjligt. På samma sätt som medvetenheten och stödet för psykisk hälsa ökat de senaste åren måste peri/klimakteriet bli en del av de vardagliga samtalen på arbetsplatsen, peer to peer, mellan chefer och den enskilde medarbetaren, och genom organisationsförändringar, kultur, processer och stödtjänster. Det är dags att vidta åtgärder för att bättre stödja och förstå kvinnor i klimakteriet på arbetsplatsen.

Menakurs effekt på klimakteriebesvär

Menakur innehåller ingredienser som ger näringsstöd under denna förändringsperiod. Menakur är baserad på en kombination av aktiva substanser som rödklöver, soja, magnesium och B-vitaminer. Magnesium och B-vitaminer bidrar till nervsystemets normala funktion och minskar trötthet och utmattning. Vitamin B6 bidrar ytterligare till regleringen av hormonell aktivitet. Idag finns det flera tusen kvinnor som använder Menakur regelbundet. Det är viktigt att påpeka att effekten av produkten kommer att vara individuell.

Rödklöver är en bra källa till naturliga fytoöstrogener, som har tillskrivits betydelse för god livskvalitet och välbefinnande under klimakteriet.

Linfrön är rika på lignaner, som är en av de viktigaste källorna till fytoöstrogener.

Tillskott med sojabönisoflavoner kan ha en gynnsam effekt på besvär i samband med klimakteriet hos kvinnor.

Alfalfa kan ha en möjlig dämpande effekt på värmevallningar, samt ge ny energi.

Tranbär innehåller C-vitamin som bidrar till immunförsvarets normala funktion och matsmältningen, ökar kroppens förmåga att ta upp järn och skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning, vilket de flesta upplever under klimakteriet. Magnesium bidrar också till att upprätthålla normal benhälsa.

Kalcium och vitamin D hjälper till att minska förlusten av benmineraler hos kvinnor efter klimakteriet, samt bibehåller normal muskelfunktion.

Vitamin B6 bidrar till immunsystemets normala funktion. Det kan också minska trötthet och utmattning, samt bidra till regleringen av hormonell aktivitet.

Biotin bidrar till att underhålla normalt hår och underhåll av normal hud. Biotin bidrar även till normal psykologisk funktion, vilket är viktigt under klimakteriet för att klara av alla förändringar man går igenom.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Tyvärr, inga relaterade inlägg.