Styrketräning: Nyckeln till att klara klimakteriet

styrketräning

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv, men det kommer ofta med ett antal utmaningar, inklusive förlust av muskelmassa och sköra ben. En ny studie, presenterad av KK.no, belyser vikten av styrketräning som ett verktyg för att hantera dessa utmaningar och förbättra livskvaliteten.

Förlust av muskelmassa: En oundviklig verklighet

Under klimakteriet upplever kvinnor ofta en gradvis förlust av muskelmassa, vilket kan leda till svaghet, nedsatt rörlighet och ökad risk för fall och skador. Denna förlust av muskelmassa beror till stor del på sjunkande östrogennivåer, som spelar en viktig roll för att upprätthålla muskelhälsa och styrka. Styrketräning rekommenderas därför för kvinnor i klimakteriet.

Styrketräning som en effektiv lösning

Styrketräning kan vara avgörande för att motverka förlust av muskelmassa och bevara styrka och funktionalitet hos kvinnor i klimakteriet. Regelbunden styrketräning har visat sig stimulera muskeltillväxt, öka benstyrkan och förbättra balansen, vilket minskar risken för fall och skador.

Rekommendationer

För kvinnor i klimakteriet rekommenderas att inkludera styrketräning i sin träningsrutin. Detta kan innefatta övningar som använder vikter, motståndsband eller kroppsvikt, och fokuserar på stora muskelgrupper som ben, rygg, bröst och armar.

Det rekommenderas att styrketräna två till tre gånger i veckan, med en vilodag mellan passen för att ge musklerna tid att återhämta sig. Varje pass bör innehålla 8-12 repetitioner av varje övning, utförd med tillräckligt motstånd för att utmana musklerna.

Fördelarna

Styrketräning under klimakteriet har många fördelar utöver att bevara muskelmassa och styrka. Det kan också hjälpa till att öka ämnesomsättningen, förbättra kroppssammansättningen, minska risken för osteoporos och hjälpa till att lindra symtom som värmevallningar och sömnproblem.

Upplev förändringen med träning och Menakur

För kvinnor som går igenom klimakteriet kan styrketräning vara en kraftfull resurs för att bevara deras hälsa och livskvalitet. Genom att införliva regelbunden styrketräning i sin träningsrutin kan kvinnor stärka sina muskler, öka styrkan och uthålligheten och känna sig starka och trygga i sin kropp.

Menakur erbjuder ett holistiskt tillvägagångssätt för att stödja kvinnors hälsa under klimakteriet. Med ingredienser som kalcium och magnesium hjälper Menakur till att upprätthålla en god benhälsa genom att stärka skelettet och förhindra förlust av benmassa. Dessutom innehåller Menakur naturliga växtöstrogener från rödklöver, vilket kan hjälpa till att bibehålla muskelmassa och styrka. I kombination med regelbunden styrketräning kan Menakur vara en värdefull resurs för att bevara både muskel- och benhälsa genom klimakteriet. Just nu får du även 50% rabatt på din första beställning.

Kom igång idag

Oavsett om det är på gymmet, hemma eller utomhus är det aldrig för sent att börja träna. Ta det första steget idag mot en starkare och hälsosammare framtid i klimakteriet.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Fysisk aktivitet: Nyckeln till välbefinnande under klimakteriet

Klimakteriet är en fas i livet som medför fysiska och känslomässiga förändringar. Medan vissa kvinnor kan uppleva obehag och utmaningar i samband med denna period, har forskning visat att regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att lindra symtom och förbättra livskvaliteten.

Klimakteriet: Varför vi tappar energi och hur vi bibehåller den

Klimakteriet är en naturlig fas som vanligtvis börjar runt 45-55 års ålder. Ett av de vanligaste symtomen under denna period är förlust av energi och överskott. I den här artikeln undersöker vi varför många kvinnor upplever en minskning av energinivåerna när de går igenom klimakteriet. Vi delar också med oss ​​av användbara tips som kan hjälpa dig att behålla din energi och ditt välmående i den här fasen av livet.

Ledsmärtor i klimakteriet

Klimakteriet, även känt som övergångsåldern, är en naturlig fas i en kvinnas liv som vanligtvis börjar i 40- eller 50-årsåldern. Förutom de välkända symtomen som hetvallningar, nattsvettningar och humörsvängningar upplever många kvinnor också ledsmärtor under denna period.