Bäckenbotten: Klimakteriets utmaningar

Inkontinens, bäckenbotten, bäckenbottenhälsa

Bäckenbotten, ett nätverk av muskler, senor och bindväv som stödjer bäckenorganen, spelar en avgörande roll för kvinnors hälsa. Under klimakteriet, när östrogennivåerna sjunker, kan bäckenbotten bli sårbar, vilket kan leda till en rad åkommor.

Inkontinens: Ett vanligt problem

Inkontinens, ett tillstånd där en person tappar kontrollen över urinering eller avföring, är ett vanligt problem bland kvinnor i klimakteriet. Minskad muskeltonus i bäckenbotten kan leda till urinläckage vid hosta, skratt eller tunga lyft. Likaså kan förlust av tarmkontroll också inträffa.

Bäckenbottendysfunktion: Symtom och behandlingar

Bäckenbottendysfunktion kan visa sig på olika sätt, inklusive smärta vid samlag, känslan av att ha en knöl i slidan eller överdriven gasbildning. Dessa symtom kan vara både fysiskt och känslomässigt utmanande.

Behandlingsalternativ och förebyggande åtgärder

  • Bäckenbottenträning: Övningar som Kegel kan stärka bäckenbottenmusklerna och förbättra kontrollen över urin och avföring. Gör crunches. 10 intensiva sammandragningar, var och en på 10 sekunder, 3 gånger om dagen i 4 – 6 månader kommer att göra bäckenbottenmusklerna betydligt starkare. Senare kan du hålla på utan träning lika ofta. Kom ihåg att du inte får spänna musklerna, varken i magen eller bäckenbotten, för mycket/ofta. Musklerna behöver också slappna av.
  • Kostjusteringar: Att undvika irriterande ämnen som koffein och alkohol kan hjälpa till att minska inkontinens. En balanserad kost med tillräckligt med fibrer kan också hjälpa till att reglera matsmältningen.
  • Medicinsk behandling: I vissa fall kan medicinering eller operation behövas för att behandla svår inkontinens eller andra bäckenbottenproblem.

Sök professionell hjälp

För kvinnor som upplever bäckenbottenproblem under klimakteriet är det viktigt att söka professionell hjälp. En läkare eller gynekolog kan utföra nödvändiga tester och ge råd om behandlingsalternativ som är bäst för individen.

Menakur: Naturligt stöd för bäckenbotten

Menakur erbjuder ett holistiskt tillvägagångssätt för att stödja kvinnors hälsa under klimakteriet. Med ingredienser som kalcium och magnesium hjälper Menakur till att upprätthålla en god benhälsa genom att stärka skelettet och förhindra förlust av benmassa. Dessutom innehåller Menakur naturliga växtöstrogener från rödklöver, vilket kan hjälpa till att bibehålla muskelmassa och styrka. I kombination med regelbunden styrketräning kan Menakur vara en värdefull resurs för att bevara både muskel- och benhälsa genom klimakteriet. Just nu får du även 50% rabatt på din första beställning.

Med magnesium och andra näringsämnen kan Menakur hjälpa till att upprätthålla muskeltonus och bekämpa åkommor som inkontinens och bäckenbottendysfunktion.

Få bättre bäckenbottenhälsa

Genom att vidta åtgärder för att stärka bäckenbottenmusklerna och utforska alternativa behandlingsmetoder som Menakur kan kvinnor i klimakteriet få bättre kontroll över sina kroppsfunktioner och förbättra sin övergripande livskvalitet. Med rätt vård och omsorg kan bäckenbottens hälsa bevaras även genom klimakteriets utmaningar.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Magnesium – kroppens supermineral

Äter du sunt och får i dig vitaminer och mineraler som järn och kalcium? I så fall bör du komplettera med detta med magnesium, som har en mycket viktig roll när det gäller ett stort antal av kroppens funktioner.

Magnesium: Före, under och efter klimakteriet

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler, och spelar en avgörande roll i en rad biokemiska processer. Dess betydelse blir särskilt uppenbar för kvinnor i olika skeden av livet, inklusive före, under och efter klimakteriet.

4 tecken på att du har kommit in i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där hon upplever en gradvis nedgång i hormonproduktionen, särskilt östrogen, och därför slutar menstruera. Denna fas i livet markerar slutet på fertiliteten, och för många kvinnor kan denna övergång plågas av olika symtom. Här är fyra tydliga tecken som ofta indikerar att du har nått klimakteriet