Magnesium: Före, under och efter klimakteriet

magnesium

Magnesium är ett av kroppens viktigaste mineraler, och spelar en avgörande roll i en rad biokemiska processer. Dess betydelse blir särskilt uppenbar för kvinnor i olika skeden av livet, inklusive före, under och efter klimakteriet.

Före klimakteriet

Under åren före klimakteriet upplever många kvinnor hormonella förändringar som kan påverka magnesiumnivåerna. Magnesium är viktigt för att upprätthålla balansen mellan andra mineraler som kalcium och kalium, som är avgörande för benhälsa och muskelfunktion. Regelbundet intag av magnesium kan bidra till att minska risken för benskörhet (benskörhet) och muskelsvaghet hos premenopausala kvinnor. Benskörhet är ett välkänt problem för kvinnor i klimakteriet, så det kan vara bra att börja tidigt för att se till att kroppen får i sig tillräckligt av det.

Under klimakteriet

Under klimakteriet kan kvinnor uppleva ett antal symtom som värmevallningar, sömnproblem och humörsvängningar. Magnesium har visat sig ha lugnande egenskaper som kan hjälpa till att minska svårighetsgraden av dessa symtom. Dessutom kan magnesium hjälpa till att upprätthålla en hälsosam hjärthälsa, eftersom det spelar en roll för att reglera hjärtats rytm och blodtryck.

Efter klimakteriet

Efter klimakteriet blir benhälsan ännu viktigare, eftersom kvinnor löper en ökad risk för osteoporos på grund av minskade östrogennivåer. Magnesium är nödvändigt för mineralisering av benvävnad och kan bidra till att bibehålla benstyrkan och minska risken för frakturer. Dessutom kan magnesium hjälpa till att lindra muskelsmärtor och stelhet som vissa kvinnor upplever efter klimakteriet.

Glöm inte…

Magnesium är ett nyckelmineral för kvinnors hälsa före, under och efter klimakteriet. Genom att bibehålla tillräckliga nivåer av magnesium genom en balanserad kost eller kosttillskott, kan kvinnor stödja sin allmänna hälsa och välbefinnande under hela denna fas av livet. Menakur är ett noggrant sammansatt kosttillskott som innehåller flera användbara ingredienser för att kunna minska en del av de besvär som följer med klimakteriet (läs mer om ingredienserna här). Det är viktigt att konsultera en sjukvårdspersonal innan du tar kosttillskott för att säkerställa korrekt dosering och användning, särskilt om du har underliggande medicinska tillstånd.

GRATIS FRAKT (8)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till hela 60% rabatt!

Tidigare pris 434 kr Nu kun 174 kr

60% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 898 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 449 per månad (898 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

kvinner i klimakteriet

– Jag trodde det var för bra för att vara sant

Kvinnor borde bli bättre på att prata om klimakteriebesvär, tycker Turid Helene Dahl. Hon har själv haft problem med kraftiga värmevallningar.

4 tecken på att du har kommit in i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där hon upplever en gradvis nedgång i hormonproduktionen, särskilt östrogen, och därför slutar menstruera. Denna fas i livet markerar slutet på fertiliteten, och för många kvinnor kan denna övergång plågas av olika symtom. Här är fyra tydliga tecken som ofta indikerar att du har nått klimakteriet

Alkohol kan ha en effekt på kvinnor i klimakteriet

En ny studie har avslöjat överraskande fynd om hur alkohol kan påverka kvinnor i klimakteriet. Enligt forskningen, publicerad på TV2.no, kan måttlig alkoholkonsumtion ha en positiv effekt på vissa symtom kopplade till denna livsavgörande övergång.