Dålig sömn och utmattning under klimakteriet?

Dålig sömn och utmattning

Klimakteriet är en helt naturlig fas som vanligtvis börjar i slutet av 40-talet eller början av 50-talet. En av de vanligaste utmaningarna som kvinnor upplever under klimakteriet är dålig sömn och utmattning. Hormonella förändringar, värmevallningar och nattliga svettningar kan störa sömnkvaliteten, vilket kan leda till allmän utmattning och trötthet under dagen. Här är våra bästa tips för att lindra dessa symtom och förbättra din sömnkvalitet.

Regelbunden träning

Fysisk aktivitet kan bidra till att förbättra sömnkvaliteten och minska trötthet. Försök att införliva måttlig träning i din rutin, som att gå, simma eller cykla. Undvik intensiv träning precis innan du lägger dig, eftersom det kan öka upphetsningen och göra det svårare att sova.

Stresshantering

Stress kan förvärra sömnproblem och trötthet. Prova avslappningstekniker som djupandning, meditation eller yoga för att minska dina stressnivåer. Hitta aktiviteter som ger dig glädje och hjälper dig att slappna av.

Upprätthåll ett konsekvent sömnschema

Försök att gå och lägga dig och gå upp vid samma tid varje dag, även på helgerna. Detta kan hjälpa din kropp att reglera sömnmönster och förbättra sömnkvaliteten över tid.

Skapa en bekväm sovmiljö

Se till att ditt sovrum är tyst, mörkt och svalt. Använd bekväma sängkläder och en bekväm madrass som passar dina behov. Undvik skärmtid och stimulerande aktiviteter precis innan du lägger dig, eftersom det kan störa din sömnrytm.

Kost och näring

En balanserad kost kan ha en positiv effekt på sömn och energinivåer. Undvik koffeinhaltiga drycker och tunga måltider precis före sänggåendet. B-vitaminer, särskilt vitamin B6, spelar en viktig roll i regleringen av hormonell aktivitet i kroppen. Att ta extra B-vitaminer kan hjälpa till att upprätthålla en balanserad hormonell nivå i kroppen. Magnesium och B-vitaminer hjälper också till att minska trötthet och utmattning. Och kan hjälpa dig att minska trötthet och sömnproblem.

Menakur kan hjälpa dig att sova bättre och minska tröttheten

De aktiva ingredienserna i Menakur är noggrant utvalda för att minska symtomen i samband med klimakteriet. Menakur innehåller magnesium och B-vitaminer som hjälper till att minska trötthet och utmattning. Vitamin B6 som ytterligare bidrar till att reglera kroppens hormonella aktivitet. Dessutom innehåller Menakur tranbär som är en bra källa till C-vitamin som skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Läs mer om hur Menakur kan hjälpa dig här.

Om sömnproblem och trötthet kvarstår och avsevärt påverkar din livskvalitet, kanske du vill träffa din läkare.

Menakyr mot övergångsbesvär

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Hormonell obalans under klimakteriet

Klimakteriet kan föra med sig en rad utmaningar. Ett av de vanligaste och mest besvärliga symtomen är hormonell obalans. Det är viktigt att förstå dessa symtom för att kunna hantera dem effektivt. Lyckligtvis finns det lösningar som kan hjälpa dig att uppnå en bättre livskvalitet och hitta tillbaka din hormonbalans. Menakur är här för att hjälpa dig hitta din balans under klimakteriet.

Ledvärk i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig livsfas som kvinnor går igenom från mitten av 40-talet till början av 50-talet. Denna period markerar slutet på reproduktiv ålder och för med sig hormonella förändringar och olika symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem. Men en annan oväntad följeslagare som vissa människor upplever under klimakteriet är ledvärk.

Minska humörsvängningar under klimakteriet

Humörsvängningar under klimakteriet är helt normalt att uppleva. Men humörsvängningar kan också vara en av de mest utmanande besvären kvinnor upplever under denna period. Hormonella förändringar och obalanser kan påverka humöret negativt. Här är våra bästa åtgärder som kan hjälpa till att minska humörsvängningar under klimakteriet.