Så här kan du sova i sommar!

sova på sommaren

Sommaren kan vara en utmanande tid för kvinnor i klimakteriet, särskilt när det kommer till sömn. Höga temperaturer och ökad luftfuktighet kan förvärra nattliga svettningar och göra det svårare att få en god natts sömn. Här är våra bästa tips för att sova bättre i sommar, även när de nattliga svettningarna är som värst.

Ät inte för nära läggdags

Att äta en stor måltid precis innan du lägger dig kan höja din kroppstemperatur, vilket kan förvärra nattliga svettningar. Försök att äta minst två till tre timmar före sänggåendet, och välj lättare måltider på kvällen. Undvik kryddig mat, koffein och alkohol, eftersom dessa kan utlösa värmevallningar och störa sömnen.

Ta en kall dusch innan du går och lägger dig

En kall dusch före sänggåendet kan hjälpa till att sänka din kroppstemperatur och förbereda din kropp för en svalare nattsömn. Detta kan hjälpa till att minska nattliga svettningar och göra det lättare att somna.

Investera i en fläkt eller luftkonditionering

En fläkt eller luftkonditionering kan vara en livräddare under de varma sommarmånaderna. De hjälper till att hålla sovrummet svalt och bekvämt, vilket kan minska förekomsten av nattliga svettningar. Placera fläkten så att den cirkulerar luften väl i rummet, eller använd luftkonditioneringen för att ställa in en behaglig temperatur för natten.

Byt sängkläder till ett luftigare, eller ett tunnare

Välj sängkläder som är gjorda av material som andas som bomull eller linne. En kylfilt eller kyldyna kan också vara en bra investering, eftersom dessa är designade för att reglera kroppstemperaturen. För den som tycker att sommartäcken är för varma kan ett enkelt lakan utan resår, inspirerat av Medelhavet, vara ett bra alternativ. Krepp är också ett luftigt och bra val för sommarnätter.

Sov med fönstret öppet för att få ordentlig luft

Att sova med fönstret öppet kan hjälpa till att öka luftflödet och hålla rummet svalare. Se till att det inte är för mycket ljud utanför som kan störa din sömn. Använd om möjligt myggnät för att hålla insekter ute.

Håll dig hydrerad hela dagen

Drick mycket vatten under dagen för att undvika uttorkning, vilket kan förvärra värmevallningar och nattliga svettningar. Undvik dock stora mängder vätska strax före sänggåendet för att minimera nattresor till toaletten.

Använd en sval sovmiljö

Om du har möjlighet, använd en kylmatta på madrassen. En kylmatta kan vara svår att få tag i, men det finns flera alternativ för djur, så ett tips är att köpa några sådana och lägga under lakanen. Dessa produkter kan hjälpa till att hålla din kroppstemperatur nere hela natten.

Ta kosttillskott för sömn

För kvinnor i klimakteriet kan kosttillskott vara ett effektivt hjälpmedel för att hantera nattliga svettningar och värmevallningar. Menakur har utvecklats speciellt för att lindra klimakteriebesvär som värmevallningar och nattliga svettningar. Menakur innehåller naturliga ingredienser som rödklöver och salvia som är kända för sina hormonbalanserande och kylande egenskaper som kan bidra till en skönare nattsömn.

Ett annat alternativ är Sovian, en helt ny och unik sömnprodukt på marknaden. Sovian är formulerad med en kombination av l-tryptofan, kamomill och magnesium, som alla är kända för sina sömnfrämjande egenskaper. L-tryptofan hjälper till att reglera sömncykeln genom att låta kroppen producera melatonin själv, kamomill har en lugnande effekt och minskar stress, medan magnesium stödjer muskelavslappning och lugn sömn. Tillsammans kan dessa ingredienser hjälpa dig att uppnå en djupare och mer oavbruten sömn, även när temperaturen stiger på sommaren.

Genom att implementera dessa tips kan kvinnor i klimakteriet bättre hantera nattliga svettningar och få en bekvämare sömn under de varma sommarmånaderna. Det handlar om att skapa en optimal sovmiljö och ta hand om kroppens behov för att uppnå bästa möjliga sömnkvalitet.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Sommar, sol och värme: Hur det påverkar klimakteriebesvär

Klimakteriet, eller klimakteriet, är en naturlig fas i en kvinnas liv som ofta medför en rad fysiska och känslomässiga symtom. Bland de vanligaste besvären är värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem. Det är känt att faktorer som kost, stress och livsstil kan påverka dessa symtom, men hur spelar sol och värme in? Den här artikeln utforskar hur solen och värmen kan påverka klimakteriebesvär och ger tips om hur kvinnor kan hantera dessa faktorer.

östrogennivå, östrogennivåerna

UV-strålar kan påverka östrogennivåerna hos postmenopausala kvinnor

En mindre utforskad faktor som kan påverka upplevelsen av klimakteriet är exponering för UV-strålar. Detta naturfenomen kan ha implikationer för östrogennivåerna och spelar därmed en roll i de åkommor som många kvinnor upplever. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i hur UV-strålar kan påverka hormonbalansen efter klimakteriet och undersöka hur naturliga produkter, som Menakur, potentiellt kan hjälpa till att lindra symtomen genom att tillföra naturligt östrogen.

4 tecken på att du har kommit in i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där hon upplever en gradvis nedgång i hormonproduktionen, särskilt östrogen, och därför slutar menstruera. Denna fas i livet markerar slutet på fertiliteten, och för många kvinnor kan denna övergång plågas av olika symtom. Här är fyra tydliga tecken som ofta indikerar att du har nått klimakteriet