UV-strålar kan påverka östrogennivåerna hos postmenopausala kvinnor

östrogennivå, östrogennivåerna

En mindre utforskad faktor som kan påverka upplevelsen av klimakteriet är exponering för UV-strålar. Detta naturfenomen kan ha implikationer för östrogennivåerna och spelar därmed en roll i de åkommor som många kvinnor upplever. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i hur UV-strålar kan påverka hormonbalansen efter klimakteriet och undersöka hur naturliga produkter, som Menakur, potentiellt kan hjälpa till att lindra symtomen genom att tillföra naturligt östrogen.

Solens UVB-strålar och östrogennivåer: En ny förståelse

Solens UVB-strålar är inte bara väsentliga för produktionen av D-vitamin, utan kan också ha en överraskande effekt på östrogennivåerna hos kvinnor efter klimakteriet. Kai Triebner, en postdoktor i endokrinologi vid universitetet i Bergen, leder ett team som utforskar denna komplexa dynamik. Deras forskning pekar på ett potentiellt samband mellan UV-strålning, melatonin och östrogenproduktion hos postmenopausala kvinnor. Låga östrogennivåer kan öka risken för benskörhet, hjärt-kärlsjukdom och utveckling av Alzheimers sjukdom.

Triebners arbete är revolutionerande och belyser behovet av en djupare förståelse av miljöfaktorers roll i hormonella förändringar efter klimakteriet. Dessa insikter kan leda till skräddarsydda tillvägagångssätt för att stödja kvinnors hälsa under detta livsskede.

Hur UVB-strålar påverkar hormonbalansen

Forskning har visat att UVB-strålar kan påverka produktionen av melatonin i kroppen. Melatonin är ett hormon som reglerar sömnen, men det kan också ha en indirekt effekt på östrogennivåerna. Triebners team har undersökt hur förändringar i melatoninnivåer, utlösta av solljus, kan påverka produktionen och balansen av östrogen i kroppen hos postmenopausala kvinnor.

Studier har visat att låga melatoninnivåer kan vara associerade med minskade östrogennivåer. Detta kan vara särskilt relevant för kvinnor i klimakteriet, eftersom de redan upplever naturliga förändringar i sina hormonnivåer. Därför kan exponering för solljus och reglering av melatoninproduktionen potentiellt påverka östrogennivåerna och därmed även symtom relaterade till klimakteriet.

Även om solljus kan resultera i en lägre östrogennivå, rekommenderas det ändå att absorbera solens goda strålar.

Vikten av D-vitamin och hormonell hälsa

Utöver melatoninproduktionen har solens UVB-strålar även en direkt roll i produktionen av D-vitamin i huden. D-vitamin är viktigt för kalciumabsorption och benhälsa, men det spelar också en roll i regleringen av hormoner i kroppen.

Studier har visat att D-vitaminbrist kan associeras med ett antal hälsoproblem, inklusive hormonella obalanser. Därför är det möjligt att en hälsosam och stabil D-vitaminstatus kan bidra till att upprätthålla en optimal östrogennivå hos kvinnor i klimakteriet.

Menakur: Naturligt stöd under klimakteriet

Menakur, ett norskt utvecklat kosttillskott, erbjuder en naturlig lösning för kvinnor som upplever klimakteriebesvär. Med ingredienser som rödklöver och soja, rika på växtöstrogen, kan Menakur hjälpa till att balansera östrogennivåerna och lindra symtom som värmevallningar och humörsvängningar.

D-vitamin är också en viktig ingrediens i Menakur, och det stöder inte bara kalciumabsorption och benhälsa, utan kan också spela en roll i hormonregleringen. Genom att inkludera Menakur i sin kost kan kvinnor i klimakteriet få naturligt stöd för hormonbalans och välbefinnande.

Upptäck förändringen med Menakur

Vill du prova Menakur och uppleva fördelarna själv? Dra nytta av vårt kampanjerbjudande! Fyll i formuläret nedan så skickar vi ett provpaket till halva priset! Du betalar endast 174 kr och vi står för frakten. Ta första steget mot bättre hormonell hälsa och välbefinnande under klimakteriet idag med Menakur.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Soja: En naturlig lösning för klimakteriebesvär

Klimakteriet är en fas i livet som många kvinnor upplever, och det kan föra med sig en rad utmaningar, från värmevallningar till humörsvängningar. I sökandet efter naturliga sätt att hantera dessa åkommor har soja och sojabönor fått allt större uppmärksamhet för sina potentiella hälsofördelar. Låt oss utforska hur dessa livsmedel kan vara till hjälp under klimakteriet.

De vanligaste tecknen på att du är i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i kvinnors liv, men den kan åtföljas av en rad symtom som kan påverka livskvaliteten. Här är en översikt över de vanligaste tecknen på klimakteriet och hur man hanterar dem

Menakur-upplevelser

Det var så Menakur blev Agathes räddning

När kroppen producerar lägre mängder östrogen än tidigare kan en rad problem uppstå. Menakur är ett kosttillskott utvecklat speciellt för kvinnor i klimakteriet, och består av naturliga ingredienser som kan minska symtom som värmevallningar, humörsvängningar och trötthet.

Vi tog ett snack med Agathe Zoe Sunde Fagerland, som själv upplevde klar förbättring efter att hon började med Menakur. Här är hennes berättelse.