Alkohol kan ha en effekt på kvinnor i klimakteriet

alkohol overgangsalder

En ny studie har avslöjat överraskande fynd om hur alkohol kan påverka kvinnor i klimakteriet. Enligt forskningen, publicerad på TV2.no, kan måttlig alkoholkonsumtion ha en positiv effekt på vissa symtom kopplade till denna livsavgörande övergång.

En ny studie, som nyligen presenterades av TV2.no och forskning.no, skriver att alkohol har en överraskande effekt på kvinnor i klimakteriet.

Överraskande fynd

Fellow Julie Røgler Langås vid OsloMet, en av forskarna bakom studien, uttrycker förvåning över resultaten. Genom att analysera data från 280 000 kvinnor mellan 50 och 69 år fann forskarna att kvinnor som drack alkohol upplevde klimakteriet ungefär sex månader senare än de som inte drack.

Vikten av forskning

Tidpunkten för klimakteriet kan få betydande konsekvenser för kvinnors hälsa, inklusive risken för infertilitet, benskörhet och hjärt-kärlsjukdom. Därför är det viktigt att förstå faktorer som kan påverka denna tid, inklusive alkoholintag.

Viktiga förtydliganden

Även om studien fann ett samband mellan alkoholintag och senare klimakteriet understryker Røgler Langås att sambandet inte var linjärt. Det betyder att ökat alkoholintag inte nödvändigtvis ledde till ett ännu senare klimakteri. Detta tyder på att alkohol kan ha minimal effekt på äggstockarnas funktion.

Andra hälsokonsekvenser av alkohol

Även om alkoholens inverkan på klimakteriet är intressant, påminner forskningen oss också om de bredare hälsokonsekvenserna av alkoholkonsumtion. Högt alkoholintag kan kopplas till psykiska störningar, flera former av cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Behovet av mer forskning

Røgler Langås efterlyser ytterligare forskning om klimakteriet och dess inverkan på livsstil. Hon erkänner att medan norska kvinnor idag upplever klimakteriet senare, behövs mer kunskap för att ge bättre råd och stöd till kvinnor i denna livsförändrande fas.

I ljuset av detta nya fynd och behovet av ytterligare forskning inbjuder vi på Menakur dig att fortsätta utforska sambanden mellan livsstil och kvinnors hälsa för att förbättra förståelsen och stödet för kvinnor i klimakteriet.

Det är dags att sätta upp kvinnors hälsa på agendan. Alltför länge har kvinnors sjukdomar och hälsoutmaningar förbisetts eller förringats. Det är dags att ändra på detta.

Vi uppmuntrar alla kvinnor att dela med sig av sina erfarenheter, både de goda och de utmanande, när det kommer till kvinnors hälsa. Öppenhet och ärlighet är nycklarna till att öka medvetenheten och förståelsen kring ämnen som menstruation, klimakteriet, reproduktiv hälsa och ett antal andra kvinnospecifika hälsofrågor.

Genom att dela med oss ​​av våra berättelser och erfarenheter kan vi bryta ned de tabun och stigmatiseringar som är förknippade med kvinnors hälsa.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Njut Sex under klimakteriet

Därför kan rödklöver hjälpa mot klimakteriebesvär

Rödklöver kan därför lindra värmevallningar och torra slemhinnor under klimakteriet.
Örten innehåller nämligen ett växthormon som liknar östrogen.

– Naturligt är alltid bättre

Att hitta rätt hjälp för att lindra värmevallningar var lättare sagt än gjort för Annelie Nielsen. Men till sist upptäckte hon Menakur och kan nu äntligen andas ut – och slippa svettas!

De vanligaste tecknen på att du är i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i kvinnors liv, men den kan åtföljas av en rad symtom som kan påverka livskvaliteten. Här är en översikt över de vanligaste tecknen på klimakteriet och hur man hanterar dem