Brännande mun och tunga under klimakteriet

Brännande mun

Klimakteriet är en tid av omvälvningar i kroppen, inte bara hormonellt, utan även för många kvinnor, fysiskt och känslomässigt. Medan värmevallningar, nattliga svettningar och humörsvängningar ofta är välkända symptom, finns det ett mindre känt men fortfarande besvärande problem som vissa kvinnor upplever: brännande mun och tunga.

Hur klimakteriet påverkar slemhinnorna

Hormonella förändringar som inträffar under klimakteriet kan påverka alla slemhinnor i kroppen, inklusive de i munnen. Fluktuerande och sjunkande hormonnivåer tros vara orsaken till detta symptom. Många hormonreceptorer finns i munhålan och förändringar i hormonnivåerna kan leda till den brännande, stickande känslan som vissa kvinnor upplever.

Brännande mun, eller brännande tunga, är ett mindre känt symptom på klimakteriet. Det är högst troligt att flera kvinnor i klimakteriet kämpar med just detta symptom, men att kopplingen mellan tillståndet och klimakteriet inte finns, just för att man inte är medveten om att tillståndet är ett resultat av klimakteriet. Tandläkare blir viktiga för att utesluta andra orsaker och ge goda råd.

Symtom och varaktighet

För vissa kvinnor kan brännande mun vara extremt plågsamt och ihållande över tid, medan det för andra kan vara ett kortvarigt symptom. Det kan kännas som om munnen eller tungan brinner, och kan åtföljas av ömhet och ömhet.

Tips för att lindra symtomen

Generellt rekommenderas att undvika stark mat och dryck som kan utlösa den brännande känslan. Detta kan inkludera kryddig mat, sura drycker eller mat med hög syrahalt. Att dricka mycket vatten och undvika rökning kan också hjälpa till att lindra symtomen.

Menakur mot övergångsbesvär

Menakur är ett norskt utvecklat kosttillskott, designat för att hjälpa kvinnor i klimakteriet att hantera de besvär som följer med denna livsfas. Menakur innehåller bland annat vitamin B6 som bidrar till att reglera hormonell aktivitet och biotin, som bidrar till normal psykologisk funktion och underhåll av normala slemhinnor. Vi har även tillsatt soja, rödklöver och linfrö som alla innehåller naturliga fytoöstrogener.

Sammanfattning

Brännande mun och tunga är ett mindre känt, men fortfarande obehagligt symptom som vissa kvinnor kan uppleva under klimakteriet. Hormonella förändringar i kroppen kan påverka slemhinnorna i munnen och orsaka en brännande, stickande känsla. Om symtomen kvarstår är det viktigt att söka hjälp hos en tandläkare för att utesluta andra orsaker och få råd om behandling.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Kvinnor vill ha mer information om klimakteriet

Klimakteriet är ofta ett ämne som inte får tillräcklig uppmärksamhet och information. Även om det är en fas som påverkar varje kvinna på ett eller annat sätt, har det saknats öppenhet och diskussion kring ämnet. Nu, mer än någonsin, är kvinnor ivriga att lära sig och förstå mer om klimakteriet och dess inverkan på deras liv och hälsa.

4 tecken på att du har kommit in i klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i en kvinnas liv där hon upplever en gradvis nedgång i hormonproduktionen, särskilt östrogen, och därför slutar menstruera. Denna fas i livet markerar slutet på fertiliteten, och för många kvinnor kan denna övergång plågas av olika symtom. Här är fyra tydliga tecken som ofta indikerar att du har nått klimakteriet

halsbränna

Är halsbränna ett vanligt problem under klimakteriet?

Halsbränna eller gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) kan vara ett vanligt problem under klimakteriet. Hormonella förändringar, särskilt minskningen av östrogen, kan påverka mag- och tarmfunktionen. Detta kan leda till avslappning av den nedre esofagusfinktern (LES), ventilen som separerar matstrupen från magsäcken, vilket gör att maginnehållet kan komma upp i matstrupen och orsaka halsbränna. Dessutom kan även andra faktorer som stress, kostförändringar och minskad fysisk aktivitet under klimakteriet bidra till uppkomsten av halsbränna.