– Jag trodde det var för bra för att vara sant

kvinner i klimakteriet

Kvinnor borde bli bättre på att prata om klimakteriebesvär, tycker Turid Helene Dahl. Hon har själv haft problem med kraftiga värmevallningar.

– Jag tänker ofta på våra mödrar. I den generationen var det många som led sig igenom klimakteriet på egen hand. Man pratade inte om sånt. Nuförtiden är vi lite bättre men jag tycker ändå att det borde finnas en större öppenhet runt klimakteriebesvär. Det är viktigt att prata om något som drabbar så många, säger Turid Helene Dahl.

Värmevallningarna kom som anfall

Turid har själv känt av de här besvären. Under lång tid drabbades hon av kraftiga värmevallningar varannan timme dygnet runt och det gick naturligtvis ut över livskvaliteten.

Det värsta är att man blir så utmattad

– Jag skulle jämföra det med att få anfall. Värmevallningarna kom så plötsligt och var så intensiva att jag bara sprang till närmaste fönster och öppnade det på vid gavel. Det är naturligtvis obehagligt att uppleva det på jobbet, men det värsta är att man blir så utmattad, berättar Turid.

53-åriga Turid jobbar som sköterska på ett vårdboende. På fritiden deltar hon aktivt i föreningslivet hemma i norska Spillum. Dessutom har hon ett barnbarn.

Sömnlösa nätter

På dagarna var värmevallningarna besvärliga, men det var nätterna som var värst berättar Turid. Hon sov dåligt och vaknade ofta, vilket påverkade både orken och humöret.

– Jag är van vid att vara aktiv, både fysiskt och mentalt. Men nu tappade jag både orken och gnistan. Dessutom fick jag ofta kraftig huvudvärk, säger hon.

Turid testade olika preparat och ordinerades östrogentabletter av sin läkare. Det hjälpte ett tag, men effekten avtog snabbt. När hon fick höra talas om naturpreparatet Menakur och läste om andra kvinnor som hade goda erfarenheter av produkten bestämde hon sig för att testa den.

 

Turid: Jag märkte av förbättringar ganska snabbt

– Det konstiga är att jag märkte av förbättringar ganska snabbt. Jag ville dock inte ropa hej för tidigt så jag gick nästan och väntade på att det skulle komma något bakslag. Det var inte förrän jag hade gjort slut på den första tablettkartan – och kände mig oändligt mycket bättre – som jag vågade tro på det, ler Turid.

Menakur har varit en bra rutin för mig

Turid har fått sin nattsömn tillbaka och därmed också energin, orken och humöret. – Det kan min sambo bekräfta, skrattar Turid, som alltid har varit skeptisk till östrogen och läkemedel.

En produkt med 100 procent naturliga ingredienser

– Det är så onödigt att alla ska behöva kämpa på var sitt håll. Om min berättelse kan bidra till att någon annan får hjälp skulle det glädja mig mycket.

Design_uten_navn__1_-removebg-preview

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Skriv in din e-post och klicka på "fortsätt" för att beställa
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta med Menakur

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en provförpackning till halva priset!

– Naturligt är alltid bättre

Att hitta rätt hjälp för att lindra värmevallningar var lättare sagt än gjort för Annelie Nielsen. Men till sist upptäckte hon Menakur och kan nu äntligen andas ut – och slippa svettas!

Menakur-upplevelser

Det var så Menakur blev Agathes räddning

När kroppen producerar lägre mängder östrogen än tidigare kan en rad problem uppstå. Menakur är ett kosttillskott utvecklat speciellt för kvinnor i klimakteriet, och består av naturliga ingredienser som kan minska symtom som värmevallningar, humörsvängningar och trötthet.

Vi tog ett snack med Agathe Zoe Sunde Fagerland, som själv upplevde klar förbättring efter att hon började med Menakur. Här är hennes berättelse.