Näring och klimakteriet

Näring och klimakteriet

Klimakteriet är en naturlig fas i livet som kvinnor går igenom, och näring spelar en viktig roll för att hjälpa dem att hantera symtom och bibehålla god hälsa. Här är de livsmedel som är fördelaktiga att inkludera i kosten under klimakteriet, och några middagstips för att göra måltiderna både näringsrika och goda.

Livsmedel som är bra att äta under övergångsåldern

1. Fytoöstrogener

Fytoöstrogener är naturliga växtkomponenter som liknar kroppens eget östrogen. De kan bidra till att lindra några av de obehagliga symtomen som är förknippade med övergångsåldern. Fytoöstrogener finns i livsmedel som sojabönor, linfrön, chiafrön och tofu.

2. Kalcium

Förlusten av benvävnad kan vara en oro under övergångsåldern. Kalciumrika livsmedel som mjölk, yoghurt, ost, mandlar och broccoli kan hjälpa till att bevara starka ben.

3. Omega-3 fettsyror

Omega-3 fettsyror, som finns i fet fisk som lax och sardiner, valnötter, linfrön och chiafrön, kan bidra till att minska inflammation och stödja hjärthälsan.

4. Gröna bladgrönsaker

Gröna bladgrönsaker som spenat, broccoli och grönkål är rika på vitamin K, som kan bidra till att minska risken för benskörhet och stödja hjärthälsan.

5. Livsmedel med lågt glykemiskt index

Livsmedel med lågt glykemiskt index, som fullkornsprodukter, bönor och linser, kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivån och minska hetvallningar och humörsvängningar.

6. Frukt och grönsaker

Inkludera en mångfald av frukt och grönsaker i din kost för att säkerställa att du får tillräckligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan stödja din allmänna hälsa.

Menakur innehåller ett antal aktiva substanser som kan hjälpa till att minska klimakteriebesvär. Läs mer om innehållet och effekterna här.

Middagstips för övergångsåldern

1. Lax med quinoa och ångade grönsaker

Lax är rik på omega-3 fettsyror, medan quinoa ger protein och fiber. Ångade grönsaker som broccoli, morötter och sparris ger viktiga näringsämnen.

2. Tofu stir-fry

Stek tofu med en variation av grönsaker som paprika, broccoli, svamp och spenat i en hälsosam stir-fry-sås. Servera med fullkornsris eller nudlar.

3. Linfrö- och bärsmoothie

Gör en näringsrik smoothie genom att blanda linfrön, frysta bär, grekisk yoghurt och en liten mängd honung. Detta ger fiber, antioxidanter och nyttiga fettsyror.

4. Kyckling- och quinoasallad

Kombinera grillad kyckling med kokt quinoa, avokado, tomater och spenat. Toppa med en citrussmakande dressing för en lätt och mättande sallad.

5. Vegetarisk chili

Gör en näringsrik vegetarisk chili med bönor, tomater, lök, paprika och kryddor. Servera med fullkornspasta eller bröd för en komplett måltid.

Kom ihåg att det är viktigt att upprätthålla en balanserad kost och en hälsosam livsstil under övergångsåldern. Utöver att inkludera dessa livsmedel i din kost är regelbunden motion, tillräcklig sömn och hantering av stress också viktiga faktorer för att bibehålla god hälsa under denna livsfas. Konsultera en läkare eller dietist för att skräddarsy din kost efter dina individuella behov.

Design_uten_navn__1_-removebg-preview

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 189 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta med Menakur

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en provförpackning till halva priset!

Magnesium – kroppens supermineral

Äter du sunt och får i dig vitaminer och mineraler som järn och kalcium? I så fall bör du komplettera med detta med magnesium, som har en mycket viktig roll när det gäller ett stort antal av kroppens funktioner.

Menakyr mot övergångsbesvär

Menakur kan hjälpe dig genom klimakteriet

MenaKur är ett naturligt kosttillskott som är utvecklat för att hjälpa kvinnor genom klimakteriet. Sammansättningen av ingredienser hjälper mot de flesta besvär och symtom under klimakteriet, framför allt mot värmevallningar.