Hur man hanterar klimakteriets tre faser

menopause

För många kvinnor kan klimakteriet vara utmanande på grund av de olika symtom och kroppsliga förändringar som uppstår. För att navigera genom klimakteriets tre faser – perimenopause, menopause och postmenopause – kan det vara användbart att förstå vad som händer i kroppen, samt vilka åtgärder som kan underlätta processen. Menakur, ett norskt utvecklat kosttillskott, kan vara ett värdefullt stöd genom dessa faser.

Perimenopause: Förberedelserna för klimakteriet

Perimenopausen kan börja flera år före själva klimakteriet, ofta på 40-talet, och varar tills klimakteriet inträffar. Denna fas kännetecknas av oregelbundna menstruationscykler och börjar visa symtom som värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar och sömnproblem.

Tips för perimenopausen:

 • Kost och träning: En hälsosam kost och regelbunden fysisk aktivitet kan hjälpa till att hantera symtom. Se till att inkludera mycket frukt, grönsaker, fullkorn och proteiner i din kost.
 • Stresshantering: Övningar som yoga och meditation kan minska stress och förbättra sömnen.

Hur Menakur kan hjälpa:

 • Rödklöver och sojaisoflavoner: Dessa ingredienser i Menakur är kända för sina fytoöstrogena egenskaper, som kan hjälpa till att balansera hormonnivåer och minska symtom som värmevallningar och humörsvängningar.
 • Vitamin B6: Detta vitamin bidrar till normal psykologisk funktion och kan hjälpa till att stabilisera humöret.

Menopause: Slut på menstruationen

Klimakteriet definieras som tiden ett år efter din senaste mens. Denna fas inträffar vanligtvis runt 50 års ålder och kan orsaka symtom som vaginal torrhet, minskad sexlust, urinvägsinfektioner och fortsatt förekomst av värmevallningar och nattliga svettningar.

Tips för menopause:

 • Återfuktning: Drick mycket vatten för att hålla din kropp återfuktad och minska några av de fysiska symtomen.
 • Lokal behandling: Användning av fuktgivande krämer och glidmedel kan hjälpa till att minska vaginal torrhet.

Hur Menakur kan hjälpa:

 • Omega-3 från linfrö: Omega-3-fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska värmevallningar och stödja hjärthälsa.
 • Kalcium och vitamin D: Dessa ingredienser är viktiga för att bibehålla benstyrkan, vilket är avgörande när östrogennivåerna sjunker och risken för benskörhet ökar.
 • Biotin: Vaginal torrhet kan göra vaginalt samlag obehagligt och smärtsamt, vilket kan leda till minskad sexlust. Biotin bidrar till upprätthållandet av normala slemhinnor.

Postmenopaus: Livet efter klimakteriet

Postmenopausen är fasen efter klimakteriet, och symtomen kan fortsätta i flera år. Kvinnor i denna fas har en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, benskörhet och urininkontinens.

Tips för postmenopaus:

 • Regelbundna hälsokontroller: Uppföljning med läkaren kan hjälpa till att övervaka din hälsa och förebygga allvarliga sjukdomar.
 • Styrketräning: Övningar som stärker muskler och skelett kan vara mycket fördelaktigt.

Hur Menakur kan hjälpa:

 • Magnesium: Magnesium bidrar till normal muskelfunktion och kan hjälpa till att minska muskelkramper och stödja allmän muskelhälsa.
 • Rödklöver: Rödklöver i Menakur kan fortsätta att ge hormonellt stöd och minska de ihållande symptomen på klimakteriet.

Slutsats

Klimakteriets tre faser kan vara utmanande, men med rätt stöd och åtgärder kan kvinnor uppleva en betydande förbättring av sin livskvalitet. Menakur erbjuder ett holistiskt tillvägagångssätt för att hantera övergångssmärtor, genom att kombinera noggrant utvalda ingredienser som rödklöver, sojaisoflavoner, omega-3, kalcium, vitamin D och magnesium. Dessa ingredienser hjälper till att lindra symtom, stöder ben- och muskelhälsa och främjar allmänt välbefinnande. Genom att inkludera Menakur i de dagliga rutinerna kan kvinnor hitta naturlig lindring och stöd genom alla faser av klimakteriet.

GRATIS FRAKT (1)

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
 • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
 • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
 • Snabb leverans, 5–10 dagar
 • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

kvinner i klimakteriet

– Jag trodde det var för bra för att vara sant

Kvinnor borde bli bättre på att prata om klimakteriebesvär, tycker Turid Helene Dahl. Hon har själv haft problem med kraftiga värmevallningar.

– Naturligt är alltid bättre

Att hitta rätt hjälp för att lindra värmevallningar var lättare sagt än gjort för Annelie Nielsen. Men till sist upptäckte hon Menakur och kan nu äntligen andas ut – och slippa svettas!

Njut Sex under klimakteriet

Därför kan rödklöver hjälpa mot klimakteriebesvär

Rödklöver kan därför lindra värmevallningar och torra slemhinnor under klimakteriet.
Örten innehåller nämligen ett växthormon som liknar östrogen.