International Menopause Day – Vi firar kvinnors hälsa och välbefinnande

Seksuell helse_sexliv_artikkel

International Menopause Day, som markeras den 18 oktober varje år, är en viktig dag för att fira och öka medvetenheten om denna naturliga fas i kvinnors liv. Klimakteriet är ett underdiskuterat och stigmatiserat ämne. Denna dag ger oss möjlighet att utforska varför det är viktigt att hedra kvinnors hälsa och välbefinnande, särskilt under klimakteriet.

International Menopause Day

International Menopause Day grundades först 1984 av International Menopause Society (IMS) och Världshälsoorganisationen (WHO). Syftet med dagen är att sprida kunskap och öka medvetenheten om klimakteriet och dess påverkan på kvinnors hälsa. Den 18 oktober valdes som datum för att hedra Robert Wilsons födelsedag, en pionjär inom kvinnors hälsa som gjorde ansträngningar för att förstå och förbättra livet för kvinnor under klimakteriet.

Varför är denna dag viktig?

Internationella klimakteriets dag är viktig av flera anledningar. För det första ger det oss möjlighet att öka medvetenheten om klimakteriet, en fas som påverkar varje kvinna någon gång i hennes liv. Öppna diskussioner och kunskap om klimakteriet hjälper kvinnor att känna sig mindre ensamma och mer förberedda för de utmaningar de kan ställas inför.

Menopausrelaterade symtom och utmaningar: Klimakteriet kan ge en rad symtom, inklusive värmevallningar och svettningar, sömnproblem, humörsvängningar och förändringar i libido. Detta kan vara utmanande för kvinnor, både fysiskt och känslomässigt. Det är viktigt att förstå dessa symtom för att bättre kunna hantera dem.

Stödja kvinnor som går igenom klimakteriet: Lyckligtvis finns det ett antal resurser och organisationer som erbjuder stöd och information till kvinnor som går igenom klimakteriet. Att hitta stöd från andra i samma situation kan vara till stor hjälp. Öppenhet och kommunikation är nyckeln till att hantera denna övergångsfas.

Klimakteriets hälsa och välbefinnande: Kvinnor kan fortfarande behålla god hälsa och välbefinnande under klimakteriet. Regelbunden träning, rätt kost, stresshantering och andra hälsosamma vanor kan hjälpa till att minimera symtomen och förbättra livskvaliteten.

Fira kvinnors styrka och vitalitet: International Menopause Day dag ger oss en möjlighet att fira kvinnors styrka och vitalitet i alla skeden av livet. Det påminner oss om att klimakteriet är en naturlig och värdefull del av kvinnors hälsa och att stöd och kunskap om denna fas är väsentligt.

Använd internationella klimakteriets dag som ett tillfälle att fira kvinnors hälsa och välbefinnande, och för att stärka enigheten bland kvinnor i alla skeden av klimakteriet. Låt oss uppmuntra öppenhet, empati och stöd och fortsätta dialogen om kvinnors hälsa och klimakteriet.

När vi firar International Menopause Day dag firar vi kvinnors styrka, mod och hälsa. Låt oss fortsätta att sprida kunskap och stödja kvinnor genom denna fas av livet och därefter.

Vi firar denna dag med 50% rabatt på första paketet Menakur!

Kämpar du med klimakteriebesvär eller liknande symtom? Då kan Menakur vara en bra supporter för dig. Menakur innehåller ett antal aktiva ingredienser som hjälper dig att hantera besvär i vardagen. Läs mer om innehållet i Menakur och hur det kan hjälpa dig.

International Menopause Day

Design_uten_navn__1_-removebg-preview

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en månad förbrukning till HALVA PRISET!

Tidigare pris 378 kr Nu kun 174 kr

50% RABATT
  • Ja tack! Jag vill beställa 1 månads förbrukning av Menakur för halva priset, endast 174 kr. Abonnemanget har ingen bindningstid. Efter välkomsterbjudandet får jag efter 30 dagar 2 månaders förbrukning skickad till mig för endast 699 kronor. Som abonnent får du varannan månad Menakur för endast 349:50 per månad (699 varannan månad). Alla försändelser har fri frakt. För att säga upp abonnemanget, vänligen kontakta kundservice 14 dagar innan nästa planerade försändelse. Vid sen uppsägning förpliktar du dig att ta emot nästa planerade leverans. Vi finns till hands för dig!t

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Levereras direkt i brevlådan. Alltid fri frakt
  • Snabb leverans, 5–10 dagar
  • Betala med faktura eller efter att varan mottagits
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

kvinner i klimakteriet

– Jag trodde det var för bra för att vara sant

Kvinnor borde bli bättre på att prata om klimakteriebesvär, tycker Turid Helene Dahl. Hon har själv haft problem med kraftiga värmevallningar.

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta med Menakur

– Mina värmevallningar är praktiskt taget borta

För att du skall få den äkta Menakur-känslan, ger vi dig en provförpackning till halva priset!

Menakur: Naturlig lindring för kvinnor i klimakteriet

Har du känt smärtan som kommer med klimakteriet? Värmevallningar, humörsvängningar, trötthet och sömnproblem kan göra denna fas av livet till en utmaning för många kvinnor. Lyckligtvis kan Menakur hjälpa dig att lindra smärtan.